Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Forrócsokibomba

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 5-10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5-10 darab elkészítéséhez

Félgömb formához:

félgömb forma (kb. 4-5 cm Ø), pl. tojástartó a hűtőszekrényből

Félgömbökhöz:

Töltelékhez:

kb. 25 g kakaó italpor
mini pillecukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formát forró vízzel átöblítjük, alaposan megtisztítjuk, eltörölgetjük, és hűtőszekrénybe tesszük. A tortabevonót finomra aprítjuk, és a 2/3 részét gőz fölött lassú tűzön megolvasztjuk. Levesszük a gőzről, majd megolvasztjuk benne a maradék aprított tortabevonót. Ha a tortabevonó elkezd megszilárdulni, gőz fölött röviden megmelegítjük.

Elkészítés:

Félgömbök:
A forma mélyedéseit egy kis ecset segítségével a tortabevonóval alaposan kikenjük (1. kép), miközben figyelünk arra, hogy ne keletkezzenek lyukak. Az esetleg a peremre folyt tortabevonót tésztakártyával (ne késsel) eltávolíthatjuk, és a formát kb. 10 percre megint hűtőszekrénybe tesszük, míg a tortabevonó megszilárdul. Ahhoz, hogy a félgömbök elég stabilak legyenek, a formát még kétszer kikenjük tortabevonóval, majd legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tortabevonó-félgömböket óvatosan leválasztjuk a formáról. Ha nem sikerülne leválasztani, akkor a formát egyszerűen tegyük vissza még egyszer kb. 30 percre a hűtőszekrénybe vagy a fagyasztóba.

Töltelék:
A félgömbök felét először megtöltjük egy-egy teáskanál kakaó italporral, majd kis kupac mini pillecukrot teszünk rá (csak annyit, hogy a felső félgömb majd még pontosan ráilleszkedjen). A felső félgömb peremét tortabevonóval megkenjük, és szorosan az alsó félgömbre helyezzük (2. kép). Amikor a tortabevonó megszilárdult, tálalhatjuk a bombákat.

Ital:
Adagonként 150 ml tejet felforrósítunk (nem forraljuk), és csészébe vagy pohárba töltjük. Beletesszük a forrócsokibombát, és nézzük, ahogy elolvad.

Tippek:

A Forrócsokibomba nagyszerű ajándékötlet, csomagolhatjuk egyesével vagy akár több darabot is egyszerre.
A tortabevonó-félgömböket elkészíthetjük megfelelő szilikon formában (5 cm Ø) is.
Forrócsokibomba Forrócsokibomba Forrócsokibomba

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!