Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fűszeres körte leveles tészta bundában

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 4 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

4 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Körtéhez:

150 g cukor
50 g méz
8 db egész szegfűszeg
2 db egész fahéj
4 nagyobb, hosszúkás formájú vilmoskörte
700 ml víz

Kenéshez:

1 db tojás (M-es)
1 kávéskanál víz
késhegynyi mézeskalácsfűszer
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A vizet, cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot, a mézet, a szegfűszeget és a fahéjrudakat összeforraljuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Körte:
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, a szárukat meghagyjuk. A gyümölcsöket a fűszeres forró léhez adjuk és közepes lángon, többször átforgatva kb. 20 percet főzzük. A körtéket kivesszük a fűszeres léből és hagyjuk kihűlni, majd a gyümölcsök alját levágjuk úgy, hogy stabil talpat kapjanak.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, a rövidebb oldal mentén húsz keskeny csíkra vágjuk. A körte talpától indulva a gyümölcsöt elkezdjük egy tésztacsíkkal betekerni, majd egy következővel folytatjuk úgy, hogy kissé fedjék egymást. Egy gyümölcshöz kb. öt darab tésztacsíkot használunk fel úgy, hogy minden részére kerüljön tészta. A többi körtét is hasonló módon betekerjük, majd a tepsibe helyezzük őket. A tésztaburkot megkenjük egy kávéskanál vízzel elkevert tojással és mézeskalácsfűszerrel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a körtéket megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tálalás: A körtéket melegen tálaljuk.

Tipp:

Ha kisebb méretűek a körték, és marad leveles tészta, vágjuk tetszőleges darabokra, kenjük meg tojással, szórjuk meg fahéjas cukorral, és azonos hőfokon, kb. 12-15 perc alatt süssük készre.
Fűszeres körte leveles tészta bundában

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!