Fűszervajas bagett
Hozzávalók
Tésztához:
Fűszervajhoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton alaposan kikeverjük és felhasználásig hűtőbe helyezzük.
Tészta elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a liszteket, instant élesztőt, szárított rozskovászt, sót és a cukrot. Hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen, kézzel átgyúrjuk és két részre vesszük. A tésztákból egyenként kb. 30 cm-es hosszúkás bagettet formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. A tetejét éles késsel kb. 2 cm-ként (max. 1 cm mélyen), ferdén bevágjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen további 1 órát kelni hagyjuk. Míg kel a tészta a sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés kb. 220°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C ( előmelegítve)
Ha megkelt a bagett, a fűszervajat egyenletesen elosztjuk a résekbe, majd a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és 10 percig sütjük. Az idő leteltével a sütő hőmérsékletét kb. 190°C-ra visszavesszük, majd a bagetteket további kb. 8-10 percig aranybarna színűre sütjük.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész bagettet sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
Fűszervajas bagett
Hozzávalók
kb. 30 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Fűszervajhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton alaposan kikeverjük és felhasználásig hűtőbe helyezzük.
Tészta elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a liszteket, instant élesztőt, szárított rozskovászt, sót és a cukrot. Hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen, kézzel átgyúrjuk és két részre vesszük. A tésztákból egyenként kb. 30 cm-es hosszúkás bagettet formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. A tetejét éles késsel kb. 2 cm-ként (max. 1 cm mélyen), ferdén bevágjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen további 1 órát kelni hagyjuk. Míg kel a tészta a sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés kb. 220°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C ( előmelegítve)
Ha megkelt a bagett, a fűszervajat egyenletesen elosztjuk a résekbe, majd a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és 10 percig sütjük. Az idő leteltével a sütő hőmérsékletét kb. 190°C-ra visszavesszük, majd a bagetteket további kb. 8-10 percig aranybarna színűre sütjük.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész bagettet sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?