Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Grízes almatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

zsiradék

Tortához:

1 kg alma
1 citrom leve
5 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
125 g lágy vaj vagy margarin
225 g cukor
5 darab tojássárgája (M-es)
500 g étkezési tehéntúró (20 %-os)
100 g gríz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formát zsiradékkal kikenjük. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, ferdén vékony szeletekre vágjuk, és a citromlével összekeverjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tojásfehérjét és a sót nagyon keményre felverjük. A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat, míg selymes masszát nem kapunk. Először fokozatosan belekeverjük a tojássárgáját, majd a túrót és a grízt. Óvatosan belekeverjük az almát és végül a tojáshabot. A tésztát a formába töltjük, és elsimítjuk. A sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt sütés után még kb. 15 percig a kikapcsolt sütőben hagyjuk, majd a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Lecsatoljuk, majd eltávolítjuk a forma szélét.

Tipp:

Az grízes almatortát ízlés szerint tálalhatjuk fahéjas porcukorral meghintve.
A Grízes almatorta receptje 16 szeletre elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!