Gyümölcsös mascarpone-torta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (20 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. A vanillincukorral összekevert cukrot keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a tojáshabba. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában. A sütőformát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot leválasztjuk a formáról, sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk. A tortalapot vízszintesen kétszer átvágjuk. Az alsó lapot tortatálra fektetjük, és ráhelyezzük a tortaforma csatos peremét.
Töltelék:
A barackot lecsöpögtetjük és kis darabokra vágjuk. A mascarponét, a cukrot és a citromlevet keverőtálban összekeverjük. A tejszínt a zselatin fix-szel keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A tejszínt óvatosan belekeverjük a mascarponés krémbe. A krém felét elkenjük az alsó lapon, és elosztjuk rajta a barack felét. A középső lapot rátesszük, a maradék krémet elkenjük, és elosztjuk rajta a barackot. A felső lapot ráfektetjük, és a tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
Tálalás előtt a csatos tortaforma peremét leválasztjuk, és eltávolítjuk. A hideg habtejszínt keverőpohárba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a vanillincukorral és a habfixálóval együtt keményre felverjük. A tortán a tejszínes krémet elsimítjuk. A szélét fésűs habkártyával díszítjük.
Díszítés:
A gyümölcsöt megmossuk vagy szemezzük, és ízlésesen elhelyezzük a tortán. A tortát tálalásig hideg helyre tesszük.
Tippek:
A tésztát elkészíthetjük és megsüthetjük már előző nap.
A tortát már előző nap elkészíthetjük a csatos formában krém és díszítés nélkül, és éjszakára így tesszük hideg helyre.
Gyümölcsös mascarpone-torta
Hozzávalók
kb. 10 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (20 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. A vanillincukorral összekevert cukrot keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a tojáshabba. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában. A sütőformát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot leválasztjuk a formáról, sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk. A tortalapot vízszintesen kétszer átvágjuk. Az alsó lapot tortatálra fektetjük, és ráhelyezzük a tortaforma csatos peremét.
Töltelék:
A barackot lecsöpögtetjük és kis darabokra vágjuk. A mascarponét, a cukrot és a citromlevet keverőtálban összekeverjük. A tejszínt a zselatin fix-szel keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A tejszínt óvatosan belekeverjük a mascarponés krémbe. A krém felét elkenjük az alsó lapon, és elosztjuk rajta a barack felét. A középső lapot rátesszük, a maradék krémet elkenjük, és elosztjuk rajta a barackot. A felső lapot ráfektetjük, és a tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
Tálalás előtt a csatos tortaforma peremét leválasztjuk, és eltávolítjuk. A hideg habtejszínt keverőpohárba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a vanillincukorral és a habfixálóval együtt keményre felverjük. A tortán a tejszínes krémet elsimítjuk. A szélét fésűs habkártyával díszítjük.
Díszítés:
A gyümölcsöt megmossuk vagy szemezzük, és ízlésesen elhelyezzük a tortán. A tortát tálalásig hideg helyre tesszük.
Tippek:
A tésztát elkészíthetjük és megsüthetjük már előző nap.
A tortát már előző nap elkészíthetjük a csatos formában krém és díszítés nélkül, és éjszakára így tesszük hideg helyre.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?