Hagymás kenyér
Hozzávalók
kb. 30x11 cm kenyérsütő forma:
Kenyérhez:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, megsózzuk és az olajon közepes hőfokon megpirítjuk (kb. 5 perc). Félrehúzzuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Miután a kelesztési idő lejárt, a tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk és a pirított hagymát is belegyúrjuk. Ezután formázzuk és a kenyérsütő formába tesszük. Letakarva, meleg helyen további kb. 1 órát kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük a megadott hőfokra.
Sütés előtt a tetejét tojásfehérjével megkenjük és a sütő középső részében 35 percig sütjük. Ezután alufóliával letakarjuk és további kb. 10 percig sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45-48 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagymás kenyér
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
kb. 30x11 cm kenyérsütő forma:
Kenyérhez:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, megsózzuk és az olajon közepes hőfokon megpirítjuk (kb. 5 perc). Félrehúzzuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Miután a kelesztési idő lejárt, a tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk és a pirított hagymát is belegyúrjuk. Ezután formázzuk és a kenyérsütő formába tesszük. Letakarva, meleg helyen további kb. 1 órát kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük a megadott hőfokra.
Sütés előtt a tetejét tojásfehérjével megkenjük és a sütő középső részében 35 percig sütjük. Ezután alufóliával letakarjuk és további kb. 10 percig sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45-48 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?