Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hagyományos fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hagyományos fánk

50 dkg liszt
1 kiskanál só (csapott)
2,5 dkg élesztő
3 dl tej
4 evőkanál cukor
1 tojássárgája
5 dkg margarin
1 liter olaj a sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 evőkanál cukorral.
A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg, sötét helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületen másfél cm vastagra nyújtjuk.
Egy közepes méretű, lisztezett pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk, úgy, hogy a tészta ne szakadjon át.
Egy magasabb falú edényben elforrósítjuk az olajat.
Addig is kel még a tészta.
Közepes lángon, többször megforgatva karamell barnára sütjük mindkét oldalukat.
Vigyázzunk, mert hamar sül.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Tálalás

18 db fánk lett belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

Porcukorral meghintve, bármilyen ízesítésű lekvárral kínáljuk.
Hagyományos fánk Hagyományos fánk Hagyományos fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!