Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Havas rózsák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Havas rózsák

50 dkg liszt
3 tojás
10 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
fél teáskanál só
fél dl olaj
2,5-3 dl tej
reszelt citromhéj
vaj vagy tojás a kenéshez

A töltelékhez:

60 dkg túró
2 tojás
20 dkg cukor
vaníliakivonat
reszelt citromhéj
csipetnyi só
1-2 evőkanál búzadara (ha szükséges)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukrozott tejben, majd a többi hozzávalóval rugalmas, közepesen lágy kalácstésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben összekeverjük a töltelék hozzávalóit, ha lágynak találjuk, adjunk hozzá búzadarát is.
A megkelt tésztát 16 egyforma darabra osztjuk (ha nagyobb pogácsákat szeretnénk, osszuk 12 db-ra). Egyenként nagyjából 10-12 cm átmérőjű körformára nyújtjuk, és 6 vágást ejtünk rajta. A közepére teszünk 1-2 evőkanálnyit a töltelékből, majd minden második szirmot felhajtjuk, és kissé összeragasztjuk a széleket. Ezután a megmaradt szirmokat hajtjuk föl, és összecsíptetjük. Bátran lehet próbálkozni a formázással, nem kell föltétlenül ezt a sorrendet követni.
Hagyjuk duplájára kelni a briósokat, majd megkenjük tojással vagy olvasztott vajjal. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Havas rózsák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!