Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hóember torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

2 darab csatos tortaforma 18 cm Ø

sütőpapír

Fondanthoz és a dekorációkhoz:

ételszínezékek: fekete, kék, narancssárga
2 db saslikpálca

Tésztához:

2 darab kásás alma
250 g lágy margarin
180 g cukor
1 csipet só
4 darab tojás (M-es)
220 g búzaliszt
70 g darált mogyoró
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 teáskanál fahéj
180 ml almalé

Töltelékhez:

60 g porcukor
1 teáskanál fahéj
250 g hideg mascarpone
400 ml hideg tejszín

Krémhez:

250 g vaj
200 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Hóember torta sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az egyik csomag fondant kb. 1/3-át (kb. 150 g) vesszük. Ebből egy kis darabot narancssárgára színezünk, és megmintázzuk a hóember orrát. A maradék fondant-ot kakaóval barnára színezzük, és a hóember karjait is megmintázzuk. Az alsó végeibe beleszúrunk egy-egy saslikpálcát. A maradék fondant felét kb. 150 g-ot feketére színezünk, majd 5 mm vastagságúra nyújtjuk, és a kalap alját kivágjuk. A maradék fekete fondantból a kalapot is elkészítjük és egy kis vízzel hozzáragasztjuk a kalap alját. A hóember szemeit és száját megmintázzuk. Szoba hőmérsékleten legalább 24 órát hagyunk mindent száradni. A maradék kb. 150 g fehér fondant-ot elrakjuk fóliába csomagolva másnapra a sálhoz.
A tortaformák alját sütőpapírral béleljük. Az almát meghámozzuk, és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat, a cukrot és a sót konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a keményítőt, a mogyorót, a sütőport és a fahéjat. A lisztes keveréket és az almalevet konyhai robotgéppel felváltva fokozatosan a vajas keverékbe keverjük, míg homogén tésztát nem kapunk, majd hozzákeverjük az almakockákat. A tésztát egyenlően elosztva betesszük a tortaformákba, és a sütő középső részén lévő rácsra tesszük és megsütjük.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Teljesen hagyjuk kihűlni. A tortaformák széleit lecsatoljuk, és a sütőpapírt eltávolítjuk. A tortalapokat egyszer középen átvágjuk úgy, hogy 4 tortalapot kapjunk.

Töltelék:
Összekeverjük a porcukrot, a habfixálót, a fahéjat és a vaníliás cukrot. A mascarpone-t konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt, majd amikor a kicsit megszilárdult, beleszórjuk a porcukros keveréket, és a krémet keményre felverjük. A legalsó tortalapot tortatálra tesszük, és egy kevés krémmel megkenjük. Ráhelyezzük a második lapot, megkenjük, majd a harmadik lapot is, és azt is megkenjük. Végül lefedjük a negyedik lappal, és a tortát hideg helyre tesszük.

Krémhez:
A krémhez konyhai robotgéppel (habverő) felverjük a vajat, a porcukrot és a vaníliakivonatot, míg fehéres, habos masszát nem kapunk. (Sokáig kell keverni.) A tortát a krémmel bevonjuk, majd hideg helyre tesszük.

Díszítés:
Egy egész csomag fondant-ot keményítő segítségével vékonyra nyújtjuk, majd betakarjuk vele a Hóember torta sütemény egészét, és fondant simítóval elsimítjuk. A felesleges fondantot a torta alján levágjuk. Az előkészített szemeket, orrot, szájat és a kalapot kevés vízzel a tortára ragasztjuk. Az előző napról megmaradt fondant kb. 150 g és a torta aljáról levágott felesleget összegyúrjuk, majd ételszínezékkel világoskékre színezzük, kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk és kivágjuk a kis kalapszalagot (22 x 1 cm), majd kevés vízzel ráragasztjuk a kalapra. A maradék világoskék fondant összegyúrjuk és kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, kivágjuk a hóember sálját (80 x 5 cm), és a torta köré helyezzük. A végein többször néhány mm távolságra egymástól kb. 3 cm szélesen bevagdossuk, hogy kialakítsuk a sál rojtjait. Végül a karokat a jobb és bal oldalon beleszúrjuk a Hóember torta oldalába.

Tipp:

A Hóember torta kellékeinek színezésnél ajánlatos eldobható kesztyűt használni, aminek segítségével elkerüljük, hogy a kezünkön festékfoltok legyenek.
Hóember torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!