Csillag 4
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Japàn piskóta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

3 tojàs
5 dkg cukor
5 dkg finomliszt
5 dkg vaj
5 dkg tej
1 csipet só
1/2 vanìlia rúd
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

10×23 cm kenyèrsütő formàt vagy 22 cm kerek formàt kibèlelünk sütőpapìrral.
Ne hasznàljunk kapcsos nyitható formàt. Legalàbb 6-7 cm magas legyen .Nekem szilikon sütőforma van .
Kèszìtsünk elő egy nagyobb tepsit amiben elfèr az előző forma.

Tèszta elkèszìtèse

A vajat tejet melegìtsük fel, mikor a vaj fele màr elolvadt vegyük le a tűzről ès keverjük el benne a vanìliarúd kikapart belsejèt , majd a lisztet is keverjük el benne. Egy sűrű masszàt kapunk, hagyjuk hűlni.
A tojàsokat vàlasszuk szèt , a sàrgàjàt keverjük a lisztes masszàhoz.
A tojàsok fehèrjèt egy csipet sóval verjük kemèny habbà adjuk hozzà a cukrot verjük tovàbb a fehèrjèt mìg fènyes lesz ès a cukor elolvad ( nem szemcsès)
A lisztes masszàhoz 3 rèszletben keverjük hozzà a fehèrjehabot.
Az utolsó adagot nagyon lazàn forgassuk bele, öntsük a tèsztàt a sütőpapìrral bèlelt kenyèrsütő formàba. Tegyük a nagyobb tepsibe ès forró vìzzel töltsük meg a tepsit úgy hogy a benne lèvő forma felèig èrjen a vìz.Ìgy tegyük a sütőbe.

Sütès

150 C fokra előmelegìtett sütőben 40 percig süssük a piskótàt.
15 percig hagyjuk a formàban hűlni majd vegyük ki ès ràcson hűtjük tovàbb.

Alternatív elkészítés

Nagyon puha levegős piskóta, tölthető lekvàrral, krèmmel.
Japàn piskóta Japàn piskóta

Hozzászólások

nikikoletta@gmail.com
Nikol
Dátum 2020. May. 28. 13:19
Puha , lègies piskóta
huntieva@yahoo.com
gazdasszony
Dátum 2021. February. 11. 09:08
Megtetszett ez a recept , ki próbálom :-)

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!