Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kajszis-marcipános tortácska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffin-formához (12-es):

zsiradék

Tésztához:

200 g búzaliszt
50 g porcukor
125 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojássárgája (M-es), vagy 1 darab tojás (M-es)

Tetejére:

6 nagy kajszibarack
kb. 50 g szeletelt mandula

Töltelékhez:

1 darab tojás (M-es)
50 g porcukor
50 ml habtejszín vagy főzőtejszín

Kenéshez:

kb. 2 evőkanál bársonyos kajszilekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kajszit megmossuk, elfelezzük, és kimagozzuk.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát ellapítjuk, és frissen tartó fóliába tekerve kb. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.

A muffin-formát zsiradékkal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Töltelék:
A marcipánt nagyon finomra felvágjuk, és keverőpohárba tesszük. Hozzáadjuk a tojást és a porcukrot, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, míg majdnem sima masszát nem kapunk. Hozzáadjuk az öntetport és a tejszínt, majd krémes masszává keverjük.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 12 egyforma méretű adagra osztjuk. A tésztaadagokat golyókká formázzuk, és úgy nyomkodjuk a forma mélyedéseibe, hogy teljesen kibélelje. Egyenletesen elosztjuk benne a tölteléket, és ráteszünk egy-egy kajszidarabot az íves felével felfelé, majd a peremét megszórjuk mandulával. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra toljuk és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortákat a pereménél késsel fellazítjuk, de a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni. Csak ezután vesszük vagy borítjuk ki a formából.

Kenés:
A gyümölcslekvárt felmelegítjük, és megkenjük vele a tortákat.

Tippek:

Kajszibarack helyett használhatunk szilvát is.
A torták mellé nagyon finom a tejszínhab.
A tortákat elkészíthetjük már előző nap, de jól fagyasztható is.  
Kajszis-marcipános tortácska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!