Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellás tej

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Egy bögréhez:

3 dl tej
2 ek. cukor
leheletnyi só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A cukrot egy forralóedényben karamellizáljuk. A pirulás mértékétől függ a későbbi italunk „karaktere”. Ha erőteljesebb ízre vágyunk, pirítsuk bátran sötétebb barnára. Én világosabb kedvelem, a képem ezért ábrázol „sápadt” italt. :) Majd felöntjük tejjel. Ízesítjük vanillincukorral és egy gondolatnyi sóval. Esetleg édesítjük még ízlés szerint. Bögrébe töltjük és élvezzük.

Alternatív elkészítés

A só természetesen kihagyható. De véleményem szerint ennek is ad egy kis pluszt.
Karamellás tej

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!