Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kecskesajtos lepény (quiche)

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelethez:

Tésztához:

200 g búzaliszt
fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (közepes méretű)
1 csipet só
2 evőkanál víz
125 g Rama

Töltelékhez:

300 g natúr kecskesajt
200 g koktél paradicsom
300 ml tejföl
4 darab tojás (közepes méretű)
25 g zöldfűszer-keverék
Só, frissen őrölt bors és szerecsendió ízlés szerint

Ezenkívül:

100 g dióbél
2 marék madársaláta
4 szelet füstölt sonka (pl. feketeerdei)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tortaformát vagy kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tészta kétharmad részét lisztezett munkalapon sütőforma méretű körlappá nyújtjuk, majd a sütőformába fektetjük. A maradék tésztát hengerré formázzuk, és a tészta köré, a sütőforma oldalára nyomkodjuk úgy, hogy a tésztának kb. 3 cm magas peremet alakítsunk. A tésztát villával néhányszor megszurkáljuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát elősütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A sajtot lereszeljük. A paradicsomot megmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk. A tejfölt, a tojást, a keményítőt és a fűszereket jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a sajtot és a paradicsomot. A tölteléket az elősütött tésztán egyenletesen elsimítjuk, és a lepényt tovább sütjük.

Sütési idő: kb. 45 perc

A diót nagyobb darabokra vágjuk, serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük. A sonkaszeleteket vékony csíkokra vágjuk.

A megsült lepényt sütőrácsra téve hűlni hagyjuk, majd a még langyos lepényt a sonka csíkokkal, a salátával és a dióval díszítve tálaljuk.

Alternatív elkészítés

A tölteléket 50 g apróra vágott dióval tovább ízesíthetjük.

Vegetáriánusok füstölt sonka helyett reszelt sajttal (pl. parmezánnal) szórják meg a lepényt.
A kecskesajtos lepény friss zöldségekkel, natúr kecskesajttal gazdagított, sós-sajtos fogás, mely előételként vagy uzsonnára is kínálható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!