Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kecskesajtos minipizza

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
100-125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
80 g margarin
1 csapott teáskanál étkezési só

Töltelékhez:

350 g koktélparadicsom
150 g kecskesajt
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
bors (frissen őrölve)

Ezenkívül:

néhány bazsalikom levél
100 g parmezán sajt (reszelve)
bors (frissen őrölve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük. A bazsalikom levelet megmossuk, megtöröljük, a leveleket eltávolítjuk és csíkokra vágjuk. A töltelékhez a paradicsomot megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. A kecskesajtot vékonyabb szeletekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 10 egyenlő nagyságú cipóvá formázzuk. Olajos kézzel a cipókból kb. 5 x 12 cm-es lepényeket formázunk. A lepényeket az előkészített tepsibe helyezzük, ráhelyezzük a paradicsom-, majd a sajtszeleteket, ügyelve rá, hogy a tészta szélei szabadon maradjanak. Sóval, fokhagymával, borssal és kevés olívaolajjal fűszerezzük.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a mini pizzákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tálalás előtt a pizzát bazsalikommal, parmezánnal és borssal hintjük.

Tipp:

A mini pizzákat sütés előtt ízlés szerint 50 g apróra vágott olajbogyóval is megszórhatjuk.
A Kecskesajtos minipizza önálló fogásként vagy vendégváró falatkaként kínálható sós jellegű sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!