Kis habcsók fák
Hozzávalók
Tésztához:
Narancskompóthoz:
Habcsók-fenyőkhöz:
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés:
A narancskompóthoz a narancsokat úgy hámozzuk meg, hogy ne maradjon rajta a fehér héja. Kivesszük a gerezdeket, és kinyomjuk belőlük a levet (kb. 130 ml). A cukrot és a tortazselét kis edényben összekeverjük, majd a narancslével, a kardamommal és a csillagánizzsal simára keverjük. Keverés közben a legmagasabb hőfokon felforraljuk, és 30 másodpercig főni hagyjuk. Óvatosan belekeverjük a narancsgerezdeket. Lehúzzuk a tűzhelyről, és félretesszük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén belisztezett munkafelületen kb. 0,3 mm vastagra nyújtjuk, és köröket (kb. 4 cm ø) szúrunk ki belőle. A tepsibe tesszük, és a sütő középső részében aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 13 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit sütőrácsra tesszük és a tésztát hűlni hagyjuk, a sütő hőfokot lejjebb vesszük.
Alsó- és felső sütés: kb. 70 °C (előmelegítve)
A habcsók fenyőkhöz a tojásfehérjét és a sót tálban konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. Fokozatosan beleszórjuk a cukrot. További 5 percig keverjük, míg a cukor fel nem olvadt, és vastag, krémes tojáshab nem keletkezett. Belekeverjük a citromsavat és a zöld ételszínezéket. A tojáshabot csillagcsöves habzsákba töltjük, és fenyőket (kb. 4 cm ø, előtte esetleg kör alakú kinyomóval előrajzolhatjuk a mintát a sütőpapírra) nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Dekorcukorral díszítjük majd a sütő középső részében kb. 3 órát hagyjuk száradni.
A krémhez a vajat vagy margarint, a porcukrot és a kardamomot konyhai robotgéppel (habverő) világos színű krémmé felverjük. A krémet simacsöves habzsákba töltjük.
A kardamomot és a csillagánizst eltávolítjuk a narancskompótból. Minden tésztatallérra nyomunk egy kevés krémet, majd elosztjuk rajta a narancskompótot, és rátesszük a fenyőfát. Azonnal tálaljuk vagy maximum 1 órára hideg helyre tesszük.
Tipp:
Kis habcsók fák
Hozzávalók
kb. 20-22 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Narancskompóthoz:
Habcsók-fenyőkhöz:
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A narancskompóthoz a narancsokat úgy hámozzuk meg, hogy ne maradjon rajta a fehér héja. Kivesszük a gerezdeket, és kinyomjuk belőlük a levet (kb. 130 ml). A cukrot és a tortazselét kis edényben összekeverjük, majd a narancslével, a kardamommal és a csillagánizzsal simára keverjük. Keverés közben a legmagasabb hőfokon felforraljuk, és 30 másodpercig főni hagyjuk. Óvatosan belekeverjük a narancsgerezdeket. Lehúzzuk a tűzhelyről, és félretesszük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén belisztezett munkafelületen kb. 0,3 mm vastagra nyújtjuk, és köröket (kb. 4 cm ø) szúrunk ki belőle. A tepsibe tesszük, és a sütő középső részében aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 13 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit sütőrácsra tesszük és a tésztát hűlni hagyjuk, a sütő hőfokot lejjebb vesszük.
Alsó- és felső sütés: kb. 70 °C (előmelegítve)
A habcsók fenyőkhöz a tojásfehérjét és a sót tálban konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. Fokozatosan beleszórjuk a cukrot. További 5 percig keverjük, míg a cukor fel nem olvadt, és vastag, krémes tojáshab nem keletkezett. Belekeverjük a citromsavat és a zöld ételszínezéket. A tojáshabot csillagcsöves habzsákba töltjük, és fenyőket (kb. 4 cm ø, előtte esetleg kör alakú kinyomóval előrajzolhatjuk a mintát a sütőpapírra) nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Dekorcukorral díszítjük majd a sütő középső részében kb. 3 órát hagyjuk száradni.
A krémhez a vajat vagy margarint, a porcukrot és a kardamomot konyhai robotgéppel (habverő) világos színű krémmé felverjük. A krémet simacsöves habzsákba töltjük.
A kardamomot és a csillagánizst eltávolítjuk a narancskompótból. Minden tésztatallérra nyomunk egy kevés krémet, majd elosztjuk rajta a narancskompótot, és rátesszük a fenyőfát. Azonnal tálaljuk vagy maximum 1 órára hideg helyre tesszük.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?