Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Klasszikus lángos

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tésztához:

500 g búzaliszt
300 ml langyos víz
1 teáskanál só
1 csapott teáskanál cukor
30 ml napraforgóolaj

Sütéshez:

500 ml napraforgóolaj

Fokhagymás kenegetőhöz:

8 gerezd fokhagyma
2 evőkanál napraforgóolaj
kevés só
kb. 120 ml hideg víz

Tálaláshoz:

tejföl
tetszőleges reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és 8 egyenlő méretű adagra osztjuk. A tésztát golyókká formázzuk, kissé ellapítjuk, és még egyszer letakarva kelesztjük, kb. 15 percig.

Időközben az olajat egy nagyobb edényben kb. 180 °C-ra forrósítjuk, annyira, hogy az olajba belemártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A kilapított tésztadarabokat olajba mártott kézzel 3-4 mm vékony körré nyújtjuk, és a forró olajba tesszük. Mindkét oldalukat közepes hőfokon kb. 2 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, és konyhai papírtörlőn jól lecsöpögtetjük.

Fokhagymás kenegető:
A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük vagy fokhagymanyomón áttörjük. Összekeverjük az olajjal és a sóval, majd felhígítjuk a vízzel.

A kész lángosokat megkenjük a fokhagymás kenegetővel, majd tejföllel megkenve és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Tipp:

Ha a tejfölt Creme VEGA-ra cseréljük és vegán reszelt sajtot választunk, a lángos vegán.
Klasszikus lángos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!