Kókuszkocka
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Hempergetéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percet verjük, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat vagy margarint, és ezzel is simára keverjük. Beleöntjük a mézet és a tejet, végül hozzákeverjük a sütőporos lisztet is. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a Kókuszkocka süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.
Máz:
A felkockázott vajat vagy margarint egy lábasba tesszük a cukorral, a kakaóporral, a rum aromával és a tejjel, lassú tűzön, kevergetve egyneművé olvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni. A sütemény kockákat villával megmártjuk benne, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe, és szilárdulásig rácsra tesszük.
Tipp:
Kókuszkocka
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Hempergetéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percet verjük, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat vagy margarint, és ezzel is simára keverjük. Beleöntjük a mézet és a tejet, végül hozzákeverjük a sütőporos lisztet is. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a Kókuszkocka süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.
Máz:
A felkockázott vajat vagy margarint egy lábasba tesszük a cukorral, a kakaóporral, a rum aromával és a tejjel, lassú tűzön, kevergetve egyneművé olvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni. A sütemény kockákat villával megmártjuk benne, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe, és szilárdulásig rácsra tesszük.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?