Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos kekszalagút

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb.16-18 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb.16-18 szelet elkészítéséhez

Őzgerincformához (kb. 32x12 cm):

frissentartó fólia

Tésztához:

400 g omlós kakaós keksz
250 g vaj
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Töltelékhez:

250 g lágy vaj
200 g kókuszreszelék
150 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az őzgerincformát frissentartó fóliával béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A kekszet finomra őröljük, közben a vajat a kakaóporral és a rummal egy lábasban megolvasztjuk, majd alaposan összekeverjük a keksszel. A kekszes keverék kb. 2/3-át az előkészített őzgerincforma aljába és oldalára nyomkodjuk egyenletesen, és hűtőbe tesszük 20 percre.

Töltelék:
A lágy vajat a kókuszreszelékkel és a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk. A krémet elsimítjuk a kakaós rétegen, és visszatesszük újabb 20 percre a hűtőbe.

Ezután elosztjuk a tetején a maradék 1/3 mennyiségű kekszes keveréket, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a frissentartó fólia segítségével kifordítjuk a formából, és felszeletelve tálaljuk.

Tipp:

Az őzgerincformát öblítsük ki vízzel, és így tegyük bele a méretre vágott frissentartó fóliát.
Kókuszos kekszalagút

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!