Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos pálmalevelek

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

2 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
80 g cukor
60 g kókuszreszelék

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
némi víz

Díszítéshez:

aprított pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A tojásfehérjéket a sóval, a cukorral és a vanillincukorral együtt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A kókuszreszeléket evőkanalanként hozzáadjuk, és addig keverjük, míg teljesen eloszlattuk a habba.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A tésztát a hosszabb oldal mentén szorosan feltekerjük a feléig, majd ugyanezt megismételjük a másik oldalról is (1. ábra). A tekercset éles késsel kb. 20 egyforma szeletre vágjuk (2. ábra). A pálmaleveleket az oldalukra fordítjuk és a tepsibe helyezzük. A sütemények oldalát és tetejét megkenjük a vízzel felvert tojássárgájával.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után sütőrácson hűlni hagyjuk, addig elkészítjük a csokoládémázat.
A tortabevonót egy tálba daraboljuk, majd vízgőz felett felolvasztjuk. A kihűlt pálmaleveleket félig a masszába mártjuk, lecsöpögtetjük, majd megszórjuk aprított pisztáciával.

Tipp:

Kókuszreszelék helyett ízlés szerint őrölt dió is használható.
Kókuszos pálmalevelek Kókuszos pálmalevelek Kókuszos pálmalevelek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!