Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókusztekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Kekszmasszához:

250 g darált háztartási keksz
2 púpozott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
60 g porcukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
kb. 180 ml hideg tej

Krémhez:

120 g lágy vaj
60 g porcukor
40 g kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Kekszmassza:
A darált kekszet egy keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a rumaromát és 150 ml tejet. Gyúrni kezdjük, közben apránként még annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza.

Leterítünk egy nagyobb darab frissentartó fóliát, és beszórjuk 3-4 evőkanálnyi kókuszreszelékkel. Rátesszük az összegyúrt kekszes masszát, kissé ellapítjuk, majd ráborítunk egy másik darab frissentartó fóliát. A két fólia között pár mm vékony, kb. 25x32 cm-es téglalappá nyújtjuk.

Krém:
A lágy vajhoz hozzáadjuk a cukrot és kókuszreszeléket, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kihabosítjuk. A kinyújtott kekszrétegről lehúzzuk felső fóliát, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd a hosszabbik oldalától indítva szorosan, az alsó fólia segítségével feltekerjük. A hengert,1-2 órára hűtőbe tesszük, majd kicsomagoljuk, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

1 tasak Dr. Oetker Vanillincukrot is tehetünk a krémbe.
Kókusztekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!