Kolbászos-sajtos kiflik
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
A sajtot lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg tejet, a tojássárgáját és a kis kockákra vágott vajat vagy margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.
A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk. Mindkettőt lisztezett felületen 1-1 kb. 28 cm átmérőjű körré nyújtjuk, majd mindkét kört 8-8 egyenlő körcikkelyre (háromszögre) vágjuk.
Töltelék:
A kolbász héját lehúzzuk, és késes aprítóban, a mustárral együtt krémesre törjük. A kész tölteléket 16 részre osztjuk és óvatosan a háromszögek szélesebbik oldalára nyomkodjuk úgy, hogy a széleket üresen hagyjuk. Teszünk mindre 1-1 kis halom reszelt sajtot, majd a szélesebbik oldaltól indítva feltekerjük a tésztát. Széleiket kissé befelé hajtva kifliket formázunk.
A kifliket egymástól kellő távolságra a tepsire helyezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 15 percet pihentetjük.
Ezután a tetejüket lekenjük egy kevés vízzel hígított, felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kifliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész Kolbászos-sajtos kiflik süteményt a sütőlemezzel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk.
Tipp:
A Kolbászos-sajtos kiflik sütemény teteje ízlés szerint díszíthető nemcsak sajtszórattal, de akár köménymaggal, szezámmaggal is.
Kolbászos-sajtos kiflik
Hozzávalók
16 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sajtot lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg tejet, a tojássárgáját és a kis kockákra vágott vajat vagy margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.
A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk. Mindkettőt lisztezett felületen 1-1 kb. 28 cm átmérőjű körré nyújtjuk, majd mindkét kört 8-8 egyenlő körcikkelyre (háromszögre) vágjuk.
Töltelék:
A kolbász héját lehúzzuk, és késes aprítóban, a mustárral együtt krémesre törjük. A kész tölteléket 16 részre osztjuk és óvatosan a háromszögek szélesebbik oldalára nyomkodjuk úgy, hogy a széleket üresen hagyjuk. Teszünk mindre 1-1 kis halom reszelt sajtot, majd a szélesebbik oldaltól indítva feltekerjük a tésztát. Széleiket kissé befelé hajtva kifliket formázunk.
A kifliket egymástól kellő távolságra a tepsire helyezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 15 percet pihentetjük.
Ezután a tetejüket lekenjük egy kevés vízzel hígított, felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kifliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész Kolbászos-sajtos kiflik süteményt a sütőlemezzel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk.
Tipp:
A Kolbászos-sajtos kiflik sütemény teteje ízlés szerint díszíthető nemcsak sajtszórattal, de akár köménymaggal, szezámmaggal is.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?