Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kolbászos-sajtos kiflik

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

16 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
1 teáskanál (kb. 7 g) só
1 kávéskanál cukor
200 ml langyos tej
1 darab tojássárgája (M-es)
50 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:

250 g puhább kolbász
2 púpozott evőkanál mustár
120 g trappista sajt

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

kb. 40 g trappista sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Kolbászos-sajtos kiflik hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sajtot lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg tejet, a tojássárgáját és a kis kockákra vágott vajat vagy margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.
A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk. Mindkettőt lisztezett felületen 1-1 kb. 28 cm átmérőjű körré nyújtjuk, majd mindkét kört 8-8 egyenlő körcikkelyre (háromszögre) vágjuk.

Töltelék:
A kolbász héját lehúzzuk, és késes aprítóban, a mustárral együtt krémesre törjük. A kész tölteléket 16 részre osztjuk és óvatosan a háromszögek szélesebbik oldalára nyomkodjuk úgy, hogy a széleket üresen hagyjuk. Teszünk mindre 1-1 kis halom reszelt sajtot, majd a szélesebbik oldaltól indítva feltekerjük a tésztát. Széleiket kissé befelé hajtva kifliket formázunk.
A kifliket egymástól kellő távolságra a tepsire helyezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 15 percet pihentetjük.
Ezután a tetejüket lekenjük egy kevés vízzel hígított, felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kifliket megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész Kolbászos-sajtos kiflik süteményt a sütőlemezzel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk.

Tipp:

A kolbászt mártsuk rövid időre forró vízbe, így könnyebb lesz lehúzni a héját.
A Kolbászos-sajtos kiflik sütemény teteje ízlés szerint díszíthető nemcsak sajtszórattal, de akár köménymaggal, szezámmaggal is.
Kolbászos-sajtos kiflik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!