Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krumplis puffancs

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

200 g hagyma
1 kg főznivaló krumpli
1 - 2 darab tojás (M-es)
kb. 1 ½ teáskanál só
frissen őrölt bors

Sütéshez:

kb. 100 ml étolaj pl. napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A hagymát megpucoljuk, és finomra reszeljük. A krumplit meghámozzuk, finomra reszeljük, majd szűrőbe tesszük. A krumplimasszát jól kinyomkodjuk, és hagyjuk lecsöpögni, közben a keményítős levet felfogjuk. Miután a keményítő leülepedett, a krumplilevet óvatosan leöntjük. A leülepedett keményítőt, a reszelt krumplit, a reszelt hagymát, az étkezési keményítőt, a tojást, a sót és a borsot tálban összekeverjük.

Elkészítés:

Bevonatos serpenyőben felforrósítunk bőséges mennyiségű olajat. A tésztát nagy kanállal adagonként betesszük a serpenyőbe, azonnal laposra nyomkodjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát 4-6 perc alatt ropogós barnára sütjük, közben egyszer megfordítjuk.
A kész puffancsot kivesszük a serpenyőből, és konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni. A puffancsot azonnal tálaljuk.

Tippek:

A puffancshoz sok só szükséges, ezért ajánlott egy próbapuffancsot sütni. Ha szükséges, a krumplis masszát még egyszer ízesítsük, majd csak ezután süssük ki a maradék masszát.
A krumpli és a hagyma lereszelése konyhai robotgéppel a legegyszerűbb.
Ízlés szerint tálalhatjuk tejföllel vagy Creme Vega-val.
A Krumplis puffancs receptje 1 darab sós jllegű tésztához elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!