Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Levendula-mousse cassis öntettel és dinnyével

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Mousse-hoz:

1 darab(szál) Dr. Oetker Vaníliarúd
90 ml tej
40 g méz, pl. levendulaméz
½ evőkanál friss levendulavirág
150 g natúr joghurt 10%-os
1 evőkanál citromlé
300 ml hideg habtejszín

Öntethez:

200 g feketeribizli
50 g cukor
4 evőkanál feketeribizli likőr (Cassis)

Ezenkívül:

kb. fél Gála dinnye
friss vagy szárított levendulavirág

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Mousse:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A tejet a mézzel, a vaníliával és a vaníliarúddal együtt kis főzőedényben felmelegítjük, amíg a méz meg nem olvad. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a levendulavirágot, majd kb. 30 percig állni hagyjuk. Időközben a zselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk. (A zselatinlapokat egyesével tesszük bele.)
A levendulás tejet ismét megmelegítjük és a kinyomkodott zselatint keverés közben megolvasztjuk benne. Szűrőn keresztül tálba töltjük, majd belekeverjük a joghurtot és a citromlét. Ha a massza elkezd zselésedni, a tejszínt keményre felverjük és óvatosan belekeverjük. A mousse-t poharakba töltjük és legalább 3 órára, de legjobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Öntet:
A ribizlit megmossuk, és leszemezzük. Cukorral főzőedényben felforraljuk, és körülbelül 2 perc alatt kevergetés közben megfőzzük. Szűrőn keresztül átnyomkodjuk és a likőrrel összekeverjük.
A dinnyét hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat és a héját. Tetszés szerint felkockázzuk.
A mousse-t késsel fellazítjuk, tányérra borítjuk, majd az öntettel és dinnyével tálaljuk, vagy poharakban szervírozzuk. Végül levendulavirággal megszórjuk.

Tippek:

Friss levendulavirág helyett használhatunk ½ teáskanál szárított levendulát is.
Fagyasztott ribizlit is használhatunk.
A Levendula-mousse cassis öntettel és dinnyével gazdagított pohárkrém desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!