Levendula-mousse cassis öntettel és dinnyével
Hozzávalók
Mousse-hoz:
Öntethez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A tejet a mézzel, a vaníliával és a vaníliarúddal együtt kis főzőedényben felmelegítjük, amíg a méz meg nem olvad. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a levendulavirágot, majd kb. 30 percig állni hagyjuk. Időközben a zselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk. (A zselatinlapokat egyesével tesszük bele.)
A levendulás tejet ismét megmelegítjük és a kinyomkodott zselatint keverés közben megolvasztjuk benne. Szűrőn keresztül tálba töltjük, majd belekeverjük a joghurtot és a citromlét. Ha a massza elkezd zselésedni, a tejszínt keményre felverjük és óvatosan belekeverjük. A mousse-t poharakba töltjük és legalább 3 órára, de legjobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Öntet:
A ribizlit megmossuk, és leszemezzük. Cukorral főzőedényben felforraljuk, és körülbelül 2 perc alatt kevergetés közben megfőzzük. Szűrőn keresztül átnyomkodjuk és a likőrrel összekeverjük.
A dinnyét hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat és a héját. Tetszés szerint felkockázzuk.
A mousse-t késsel fellazítjuk, tányérra borítjuk, majd az öntettel és dinnyével tálaljuk, vagy poharakban szervírozzuk. Végül levendulavirággal megszórjuk.
Tippek:
Fagyasztott ribizlit is használhatunk.
Levendula-mousse cassis öntettel és dinnyével
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Mousse-hoz:
Öntethez:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A tejet a mézzel, a vaníliával és a vaníliarúddal együtt kis főzőedényben felmelegítjük, amíg a méz meg nem olvad. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a levendulavirágot, majd kb. 30 percig állni hagyjuk. Időközben a zselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk. (A zselatinlapokat egyesével tesszük bele.)
A levendulás tejet ismét megmelegítjük és a kinyomkodott zselatint keverés közben megolvasztjuk benne. Szűrőn keresztül tálba töltjük, majd belekeverjük a joghurtot és a citromlét. Ha a massza elkezd zselésedni, a tejszínt keményre felverjük és óvatosan belekeverjük. A mousse-t poharakba töltjük és legalább 3 órára, de legjobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Öntet:
A ribizlit megmossuk, és leszemezzük. Cukorral főzőedényben felforraljuk, és körülbelül 2 perc alatt kevergetés közben megfőzzük. Szűrőn keresztül átnyomkodjuk és a likőrrel összekeverjük.
A dinnyét hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat és a héját. Tetszés szerint felkockázzuk.
A mousse-t késsel fellazítjuk, tányérra borítjuk, majd az öntettel és dinnyével tálaljuk, vagy poharakban szervírozzuk. Végül levendulavirággal megszórjuk.
Tippek:
Fagyasztott ribizlit is használhatunk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?