Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Levendulás panna cotta torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Piteformához (24 cm ø):

zsiradék

Tésztához:

200 g búzaliszt
30 g darált mandula vagy mogyoró
120 g lágy margarin vagy vaj
1 darab tojássárgája (M-es)
60 g porcukor
száraz borsó, hogy a tészta ne emelkedjen meg

Panna cotta-hoz:

350 ml habtejszín (30 %-os)
30 g cukor
2 csipet só
4 g szárított levendulavirág (pl. teához)

Ribizlis Panna-cotta-hoz:

250 ml ribizlilé
100 ml habtejszín (30 %-os)
40 g cukor
2 csipet só
4 g szárított levendulavirág

Díszítéshez:

50 g szárított habcsók
125 g ribizli
5 szál friss, kezeletlen levendula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A tésztához az összetevőket tálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dolgozzuk. Fóliába tekerve legalább 30 percre hideg helyre tesszük. A sütőformát zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (legalább 24 cm ø) nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát. A tésztára sütőpapírt fektetünk, és nehezéknek rászórjuk a borsót. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a tésztát elősütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Eltávolítjuk a borsót és a sütőpapírt, majd további kb. 13-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Panna-cotta:
A panna cotta-hoz a tejszínt, a vanília pasztát, a cukrot, a sót és a levendulavirágokat edényben felforraljuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és kb. 8 percig állni hagyjuk. A zselatint hideg vízben beáztatjuk. A tejszínes krémet finom szűrőn keresztül átnyomkodjuk és eltávolítjuk a levendulavirágokat. A zselatint kézzel kinyomkodjuk, és belekeverjük a panna cotta-ba.
A panna-cotta krémet kb. 25 percig hűlni hagyjuk, majd a tésztára öntjük, és a tortát kb. 20 percre fagyasztóba tesszük.

Ribizlis panna-cotta:
A ribizlis panna-cotta-hoz a ribizlilevet, a tejszínt, a cukrot, a sót és a levendulavirágokat edényben felforraljuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és kb. 8 percig állni hagyjuk. A zselatint hideg vízben beáztatjuk. A tejszínes krémet finom szűrőn keresztül átnyomkodjuk és eltávolítjuk a levendulavirágokat. A zselatint kézzel kinyomkodjuk, és belekeverjük a ribizlis panna cotta-ba.
A ribizlis panna cotta-t kb. 30 percig hűlni hagyjuk, majd a világos panna cotta rétegre öntjük, és a tortát legalább kb. 1-2 órára hideg helyre tesszük.

Díszítés:
A ribizlit megmossuk, megszárítjuk, és a fürtöket szükség esetén elfelezzük. A habcsókot durvára törjük. A tortát kivesszük a formából, és süteményestálra tesszük. Ribizlivel, habcsókkal és friss levendulával díszítve tálaljuk.

Tipp:

Nyári ízvilághoz használjunk ribizlilé helyett mangólevet és díszítésnek mangószeleteket.
A Levendulás panna cotta torta receptje 12 szeletes tortához elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!