Mákos mandarintorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és 2 adagban röviden közepes fokozaton belekeverjük. A tésztát a formában elsimítjuk. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a tortalapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és a forma alja nélkül hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk. A tortalapot tortatálra fektetjük, és köré állítunk egy tortagyűrűt vagy a forma szélét.
Tetejére:
A mandarint szűrőn jól lecsöpögtetjük, közben 250 ml levet felfogunk, és félretesszük. A mandarindarabok kb. 1/3 részét díszítésnek félretesszük.
A zselatint 100 ml tejbe beáztatjuk. A mascarponét, a tejfölt, a cukrot, a vanillincukrot és a narancslevet keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük. A zselatint alacsony hőfokon melegítjük, feloldjuk. Először kb. 4 evőkanál krémet habverő segítségével összekeverünk a feloldott zselatinnal, majd a maradék krémmel. Ha elkezd zselésedni, óvatosan beleforgatjuk a tejszínt. Végül óvatosan belekeverjük a gyümölcsöt is. A felét a tortagyűrűbe töltjük, és elsimítjuk. A mákot a cukorral elkeverjük és kb. 5-6 evőkanál krémmel simára keverjük. A mákos krémet teáskanalanként elosztjuk a krémen, majd villával kicsit elhúzzuk. Elosztjuk rajta a maradék mascarponés krémet. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A félretett mandaringerezdeket ízlésesen elhelyezzük a süteményen. A tortazselét a csomagoláson található leírás alapján, de a 250 ml felfogott gyümölcslével és a cukorral, elkészítjük. A zselét elosztjuk a torta tetején, és hagyjuk megszilárdulni.
A tortagyűrűt óvatosan lecsatoljuk, és eltávolítjuk. A tejszínt keményre felverjük, és csillagcsöves (kb. 8 mm Ø) habzsákba töltjük. A tortát tejszínhalmokkal díszítjük, majd tálaljuk.
Mákos mandarintorta
Hozzávalók
kb. 14 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és 2 adagban röviden közepes fokozaton belekeverjük. A tésztát a formában elsimítjuk. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a tortalapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és a forma alja nélkül hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk. A tortalapot tortatálra fektetjük, és köré állítunk egy tortagyűrűt vagy a forma szélét.
Tetejére:
A mandarint szűrőn jól lecsöpögtetjük, közben 250 ml levet felfogunk, és félretesszük. A mandarindarabok kb. 1/3 részét díszítésnek félretesszük.
A zselatint 100 ml tejbe beáztatjuk. A mascarponét, a tejfölt, a cukrot, a vanillincukrot és a narancslevet keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük. A zselatint alacsony hőfokon melegítjük, feloldjuk. Először kb. 4 evőkanál krémet habverő segítségével összekeverünk a feloldott zselatinnal, majd a maradék krémmel. Ha elkezd zselésedni, óvatosan beleforgatjuk a tejszínt. Végül óvatosan belekeverjük a gyümölcsöt is. A felét a tortagyűrűbe töltjük, és elsimítjuk. A mákot a cukorral elkeverjük és kb. 5-6 evőkanál krémmel simára keverjük. A mákos krémet teáskanalanként elosztjuk a krémen, majd villával kicsit elhúzzuk. Elosztjuk rajta a maradék mascarponés krémet. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A félretett mandaringerezdeket ízlésesen elhelyezzük a süteményen. A tortazselét a csomagoláson található leírás alapján, de a 250 ml felfogott gyümölcslével és a cukorral, elkészítjük. A zselét elosztjuk a torta tetején, és hagyjuk megszilárdulni.
A tortagyűrűt óvatosan lecsatoljuk, és eltávolítjuk. A tejszínt keményre felverjük, és csillagcsöves (kb. 8 mm Ø) habzsákba töltjük. A tortát tejszínhalmokkal díszítjük, majd tálaljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?