Máktorta, sütés nélkül
Hozzávalók
Máktorta, sütés nélkül
a mák alaphoz:
A túrókrém-réteghez:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Egy kerek, lehúzható peremű, sütőpapírral bélelt tortasütőbe jól belenyomkodjuk a mákos masszát, vékonyan megkenjük lekvárral, és ráhalmozzuk a feketeszeder felét, majd a közben elkészített pudingos, zselatinos túrókrémet. (a vaníliás pudingot gépi habverővel keményre felverjük, vagy előre felfőzzük, jól kihűtjük – kevés cukorral, és a zacskón előírtnál kicsivel kevesebb tejjel készítsük.) Lassú fokozaton hozzákeverjük a túrót, hozzáadjuk a zselatinport, kevés citromhéjat, citromlevet, vaníliás ízesítőt, esetleg édesítőszert, vagy mézet, ízlés szerint.
Ha gazdagabbá akarjuk tenni, felverhetünk hozzá 2 dl friss tejszínt, egy habfixálóval, amivel óvatosan összekeverjük, de e nélkül is finom.
A túrókrém tetejét szépen elsimítjuk, erre kerül a szeder másik fele, és végül ráöntjük az éppen elkészült, langyos zselatint.
Egy-két óra hűtés után különlegesen finom édességet szeletelhetünk a kávé mellé a családnak.
Aki nem szereti a mákot, az készítse az alapot darált keksz és dió, mandula keverékéből, vagy akár darált kekszből, úgy, mintha kekszgolyócskákat készítene.
A gyümölcs helyettesíthető eperrel, málnával, szeletelt őszibarackkal, ribizlivel is, mindegyik nagyon finom, és illik a mák- és a dió-keksz alaphoz is.
Díszítés:
A tortazselét 6 dl vízben feloldjuk, édesítőszerrel 1-2 perc alatt felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Máktorta, sütés nélkül
Hozzávalók
Máktorta, sütés nélkül
a mák alaphoz:
A túrókrém-réteghez:
A díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy kerek, lehúzható peremű, sütőpapírral bélelt tortasütőbe jól belenyomkodjuk a mákos masszát, vékonyan megkenjük lekvárral, és ráhalmozzuk a feketeszeder felét, majd a közben elkészített pudingos, zselatinos túrókrémet. (a vaníliás pudingot gépi habverővel keményre felverjük, vagy előre felfőzzük, jól kihűtjük – kevés cukorral, és a zacskón előírtnál kicsivel kevesebb tejjel készítsük.) Lassú fokozaton hozzákeverjük a túrót, hozzáadjuk a zselatinport, kevés citromhéjat, citromlevet, vaníliás ízesítőt, esetleg édesítőszert, vagy mézet, ízlés szerint.
Ha gazdagabbá akarjuk tenni, felverhetünk hozzá 2 dl friss tejszínt, egy habfixálóval, amivel óvatosan összekeverjük, de e nélkül is finom.
A túrókrém tetejét szépen elsimítjuk, erre kerül a szeder másik fele, és végül ráöntjük az éppen elkészült, langyos zselatint.
Egy-két óra hűtés után különlegesen finom édességet szeletelhetünk a kávé mellé a családnak.
Aki nem szereti a mákot, az készítse az alapot darált keksz és dió, mandula keverékéből, vagy akár darált kekszből, úgy, mintha kekszgolyócskákat készítene.
A gyümölcs helyettesíthető eperrel, málnával, szeletelt őszibarackkal, ribizlivel is, mindegyik nagyon finom, és illik a mák- és a dió-keksz alaphoz is.
Díszítés:
A tortazselét 6 dl vízben feloldjuk, édesítőszerrel 1-2 perc alatt felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?