Málna-őszibarack dzsem
Hozzávalók
Az őszibarack dzsemhez:
A málna dzsemhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Az őszibarackot és a narancslevet egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot, és jól elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegeket félig megtöltjük, majd 15 percig hűlni hagyjuk.
Málna dzsem:
A málnát egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a Bourbon vanília aromát és a befőzőcukrot, és alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az elkészült őszibarackdzsem tetejére kanalazzuk. Az üvegeket jól lezárjuk, és hűlni hagyjuk.
Málna-őszibarack dzsem
Hozzávalók
kb. 6-7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
Az őszibarack dzsemhez:
A málna dzsemhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Az őszibarackot és a narancslevet egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot, és jól elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegeket félig megtöltjük, majd 15 percig hűlni hagyjuk.
Málna dzsem:
A málnát egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a Bourbon vanília aromát és a befőzőcukrot, és alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az elkészült őszibarackdzsem tetejére kanalazzuk. Az üvegeket jól lezárjuk, és hűlni hagyjuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?