Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandulás gofri

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 darab elkészítéséhez

Tésztához:

150 g búzaliszt
50 g finomra őrölt mandula
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 darab tojás (M-es)
250 ml mandulaital
50 g lágy vegán margarin
50 g cukor

Kenéshez:

kevés napraforgóolaj

Tetejére:

2 teáskanál Dr. Oetker Vanillincukor
kevés őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet, az őrölt mandulát és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük, és a többi hozzávalót hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd utána a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük az olajjal. A tésztából 4 darab gofrit sütünk, tálalásig fémrácsra helyezzük.

A gofrikat loVE it! Bourbon-vaníliás pudinggal és vanillincukorral kikevert Creme VEGA-val tálaljuk, kevés őrölt fahéjjal díszítjük.

Tipp:

A gofri tésztájába is belekeverhetünk 1 kávéskanál őrölt fahéjat.
Mandulás gofri

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!