Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mangó-chutney

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 9 üveg (200 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 9 üveg (200 ml) elkészítéséhez

800 g mangó (előkészítve mérve)
200 g hagyma (előkészítve mérve)
kb. 2 darab kisebb gyömbér (kb. 2-3 cm)
1 evőkanál sós lében eltett zöldbors
375 ml fehérbor
50 ml fehérborecet
125 g mazsola
100 g cukor
kevés só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mangót meghámozzuk, a magról levágjuk a gyümölcshúst, finomra kockázzuk, és 800 g-t kimérünk belőle. A hagymát megtisztítjuk, finomra kockázzuk, és 200 g-t kimérünk belőle. A gyömbért megtisztítjuk és apróra reszeljük. A zöldborsot vízzel lemossuk, és lecsöpögtetjük. Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A fűszereken kívül az összes hozzávalót nagy főzőedényben jól összekeverjük a dzsemfix-el és a kimért cukorral. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a chutney-t folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. A chutneyt sóval és curryvel ízesítjük.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.

Tipp:

Az eltett bors és gyömbér helyett használhatunk friss gyömbért és frissen őrölt borsot is.
A Mangó-chutney kiválóan illik  avegán, vegetariánus és a hagyományos magyar konyha fogásaihoz is.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!