Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipán felhőcskék

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15-20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15-20 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

20 g cukor
1 darab tojásfehérje (M-es)
kb. 50 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A marcipánt nagylyukú reszelőn lereszeljük, vagy nagyon kicsire vágjuk, és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a tojásfehérjét és a citromhéjat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton jól összekeverjük.

Teáskanál segítségével kiszedünk kb. 15-20 adagot, és nedves kézzel golyókká formázzuk. Megforgatjuk szeletelt mandulában, a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A marcipán felhőket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Jól záró dobozban a sütemény kb. 2 hétig tárolható.
Ízlés szerint a marcipán felhőket tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.
A Marcipán felhőcskék receptje 15-20 sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
60 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!