Marlenka
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
3 tepsit sütőpapírral bélelünk.
Elkészítés:
A kockákra vágott vajat vagy margarint, a cukrot és a mézet egy lábasban vagy habüstben, vízgőz felett csípősre felmelegítjük, egyneművé olvasztjuk. Hozzákeverjük a tojásokat, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. A szódabikarbónát egy tálkába mérjük, ráöntjük az ecetet, hagyjuk felpezsegni, majd a tojásos keverékhez adjuk, elkeverjük.
A lisztet keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a tojásos keveréket, és konyha robotgéppel (dagasztó spirál) egynemű tésztává dolgozzuk, összegyúrjuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 20-30 percet hűtőben pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen mindet 18x25 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. A tésztalapokat kettesével sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a sütő középső részébe toljuk, és világos aranyszínűre sütjük.
Sütési idő: kb. 6-8 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztalapokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Krém:
A pudingport 150 ml hideg tejben simára keverjük. A többi tejet egy lábasban felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot, hozzáadjuk a pudingos tejet, és folyamatos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt sűrített tejes konzervet óvatosan kibontjuk, a karamellt kikanalazzuk belőle egy nagy keverőtálba. Hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a kockákra vágott lágy vajat vagy margarint, és konyhai robotgéppel (habverő) 2-3 perc alatt kihabosítjuk.
Összeállítás:
Egy tálcára helyezzük az első tésztalapot. Megkenjük a krém 1/6-ával, majd ráhelyezzük a második tésztalapot, amit szintén megkenünk krémmel. Így folytatjuk a rétegezést, az utolsó réteg krém lesz. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A diót durvára őröljük, és megszórjuk vele a pihentetett süteményt, majd háromszög alakú szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Marlenka
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
3 tepsit sütőpapírral bélelünk.
Elkészítés:
A kockákra vágott vajat vagy margarint, a cukrot és a mézet egy lábasban vagy habüstben, vízgőz felett csípősre felmelegítjük, egyneművé olvasztjuk. Hozzákeverjük a tojásokat, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. A szódabikarbónát egy tálkába mérjük, ráöntjük az ecetet, hagyjuk felpezsegni, majd a tojásos keverékhez adjuk, elkeverjük.
A lisztet keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a tojásos keveréket, és konyha robotgéppel (dagasztó spirál) egynemű tésztává dolgozzuk, összegyúrjuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 20-30 percet hűtőben pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen mindet 18x25 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. A tésztalapokat kettesével sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a sütő középső részébe toljuk, és világos aranyszínűre sütjük.
Sütési idő: kb. 6-8 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztalapokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Krém:
A pudingport 150 ml hideg tejben simára keverjük. A többi tejet egy lábasban felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot, hozzáadjuk a pudingos tejet, és folyamatos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt sűrített tejes konzervet óvatosan kibontjuk, a karamellt kikanalazzuk belőle egy nagy keverőtálba. Hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a kockákra vágott lágy vajat vagy margarint, és konyhai robotgéppel (habverő) 2-3 perc alatt kihabosítjuk.
Összeállítás:
Egy tálcára helyezzük az első tésztalapot. Megkenjük a krém 1/6-ával, majd ráhelyezzük a második tésztalapot, amit szintén megkenünk krémmel. Így folytatjuk a rétegezést, az utolsó réteg krém lesz. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A diót durvára őröljük, és megszórjuk vele a pihentetett süteményt, majd háromszög alakú szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?