Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Márványkekszek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 60 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 60 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
kiszúrók (pl. szívek, fenyőfák)

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
150 g lágy vaj vagy margarin

Díszítéshez:

200 g porcukor
kb. 3 evőkanál citromlé
piros és zöld ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a sót, a tojást és a vajat vagy a margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát elfelezzük, és enyhén lisztezett munkafelületen kb. ½ cm vastagra kinyújtjuk. Az egyik feléből szíveket, a másik feléből pedig fenyőfákat szúrunk ki, majd a tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A porcukrot a citromlével alaposan elkeverjük, majd két részre osztjuk. Az egyik mázhoz 3-4 csepp piros ételszínezéket cseppentünk és fogpiszkálóval óvatosan áthúzzuk, hogy márványmintát kapjunk (1. kép). Ezt a folyamatot meg kell ismételni, ha az ételszínezék nem látszik elég erősen. A szíveket a lapos felével óvatosan a mázba mártjuk (2. kép), kivesszük, és egy ív sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni. A félretett cukormázat ugyanígy készítjük el, csak a mázat kevés zöld ételszínezékkel színezzük és a fenyőket mártjuk bele.

Tippek:

Ha a tészta túl lágy, tegyük letakarva kb. 30 percre a hűtőszekrénybe.
Jól záró dobozban a kekszeket kb. 3 hétig tárolhatjuk.
Márványkekszek Márványkekszek Márványkekszek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!