Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Márványos sajttorta fekete kakaóval

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Csatos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Torta alaphoz:

50 g őrölt mandula
40 g zabliszt
45 g cukor
25 g lágy margarin
1 darab tojás (M-es)

Töltelékhez:

1000 g félzsíros tehéntúró (legalább 3-szor áttörve)
200 ml habtejszín 30 %-os
220 g porcukor
3 darab tojás (M-es)

Elkészítés

Előkészítés:

A csatos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Torta alap:
Egy keverőtálban a tortaalap hozzávalóit konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) összekeverjük, és a masszát egyenletesen a formába nyomkodjuk. A torta alapot a sütő alsó részébe toljuk és elősütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

A tortaalapot kivesszük a sütőből és a hőmérsékletet 160 °C-ra visszavesszük.

Töltelék:
A töltelék hozzávalóit, a kakaóporok kivételével, konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton jól összekeverjük. Az elkészült krémből kb. 300 g-ot félreteszünk, majd a többi masszát az elősütött tortaalapra öntjük. A félretett krémhez hozzáadjuk a holland és fekete kakaóport, és alaposan összekeverjük. A kakaós masszát a torta tetejére kanalazzuk, majd egy fogpiszkáló segítségével kissé belekeverjük a sötét masszát a világos alapba, hogy márványos mintát kapjunk.
A süteményt a sütő középső részébe toljuk és a tortát készre sütjük.

Sütési idő: kb. 80 - 90 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a sajttortát kissé nyitott sütőben lehűtjük, majd legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

A torta alapot készíthetjük világosan is. Ez esetben a 25 g kakaóport kihagyjuk és annyival több őrölt mandulát teszünk az alapba. Tehát az alap: 75 g őrölt mandula, 40 g zabliszt, 45 g porcukor, 1 teáskanál Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor, 25 g lágy margarin
Márványos sajttorta fekete kakaóval

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!