Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Márványos sajttorta fekete kakaóval

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-16 szelet Márványos sajttorta fekete kakaóval elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Torta alaphoz:

50 g őrölt mandula
40 g zabliszt
45 g cukor
25 g lágy margarin
1 darab tojás (M-es)

Töltelékhez:

1000 g félzsíros tehéntúró (legalább 3-szor áttörve)
200 ml habtejszín 30 %-os
220 g porcukor
3 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

A Márványos sajttorta fekete kakaóval elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A csatos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Torta alap:
Egy keverőtálban a tortaalap hozzávalóit konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) összekeverjük, és a masszát egyenletesen a formába nyomkodjuk. A torta alapot a sütő alsó részébe toljuk és elősütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

A tortaalapot kivesszük a sütőből és a hőmérsékletet 160 °C-ra visszavesszük.

Töltelék:
A töltelék hozzávalóit, a kakaóporok kivételével, konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton jól összekeverjük. Az elkészült krémből kb. 300 g-ot félreteszünk, majd a többi masszát az elősütött tortaalapra öntjük. A félretett krémhez hozzáadjuk a holland és fekete kakaóport, és alaposan összekeverjük. A kakaós masszát a torta tetejére kanalazzuk, majd egy fogpiszkáló segítségével kissé belekeverjük a sötét masszát a világos alapba, hogy márványos mintát kapjunk.
A süteményt a sütő középső részébe toljuk és a tortát készre sütjük.

Sütési idő: kb. 80 - 90 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a sajttortát kissé nyitott sütőben lehűtjük, majd legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

A torta alapot készíthetjük világosan is. Ez esetben a 25 g kakaóport kihagyjuk és annyival több őrölt mandulát teszünk az alapba. Tehát az alap: 75 g őrölt mandula, 40 g zabliszt, 45 g porcukor, 1 teáskanál Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor, 25 g lágy margarin
Márványos sajttorta fekete kakaóval

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-12-14
1 Kedvelés

Készíts kreatív karácsonyi sütiket! 2. rész

Cikkünk korábbi részében megmutattuk, hogyan készíthetsz könnyedén kis habcsók fákat vagy sütés nélküli rénszarvas sajttortát. Most pedig egy különleges sütinyalóka és vegán keksz ötletet mutatunk! Kápráztasd el vele a családot és a barátaidat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-14
2 Kedvelés

Bejgli, stollen, guba – így lesznek tökéletesek a karácsonyi sütik

Nincs karácsony sütemény(ek) nélkül, legtöbben ilyenkor az otthoni sütés mellett teszik le a voksukat. Nem csoda, a kinti hideg idő ellensúlyozására jó érzés bekapcsolni a sütőt, a lakásban szálló csodás illatok pedig igazán ünnepivé teszik a készülődést.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-10
1 Kedvelés

Adventi sütemények kelt tésztából

Ahogy elérkezik advent első vasárnapja, már kapjuk is elő a klasszikus ünnepi fűszereket: a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget, a kardamomot, a szerecsendióvirágot vagy a kedvenc mézessütemény-fűszerkeverékünket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!