Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mascarponés mákosguba

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

6 db apadt kifli
1/2 liter tej
5 dkg darált mák
10 dkg kristálycukor
1/2 dl rum
1 üvegcse vanília aroma
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
3 dkg vaj
4 tojássárgája
25 dkg Mascarpone krémsajt
6 dkg cukor
1 1/2 dl víz
5 dkg aszalt sárgabarack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

25 x 25 cm-es tepsi, melyet kikenünk vajjal, meg morzsával szórjuk be.

Elkészítés

Először az aszalt sárgabarackot megfőzzük 1 1/2 dl vízben. Hagyjuk hűlni, majd apró kockára vágjuk össze, tegyük a rumba ázni. A kifliket ujjnyi vastag szeletekre vagdaljuk fel, tegyük egy tálba és locsoljuk meg a tej - cukor langyos keverékével. A mákot, 5 dkg cukrot, az aromát, reszelt citronád héjakat keverjük össze, és keverjük lazán a kissé megázott kiflikhez. Ezután terítsük bele a tepsibe, szórjuk a tetejére a felkockázott aszalt barackokat a rummal együtt, és a következő krémmel takarjuk be. A tojássárgákat a 6 dkg cukorral keverjük habosra, és a sajtkrémet keverjük bele. Előmelegített sütőben 160 fokon 30 perc alatt készen van. Kihűlés után tetszés szerint szeletelve kínáljuk.
Mascarponés mákosguba Mascarponés mákosguba

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!