Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mediterrán Ciabatta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

120 g aszalt paradicsom olajban
350 g búzaliszt
1 teáskanál só
4 evőkanál olivaolaj
40 g len- vagy napraforgó mag
200 ml langyos víz
2-3 csipet morzsolt kakukkfű
2-3 csipet morzsolt rozmaring

Kenéshez:

víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szárított paradicsomot szűrőn lecsepegtetjük, majd kis darabokra vágjuk. Az olajat félretesszük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a vizet, olajat, a sót, és a fűszereket, az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kb. 2-3 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. Az apróra vágott paradicsomot, és a len- vagy napraforgómagot is a masszához keverjük. A tésztát meleg helyen legalább 30 percig kelesztjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen egy kb. 30-35 cm hosszú hengerré formázzuk, majd az előkészített tepsibe rakjuk. A tésztahengert saját tengelye körül többször megtekerjük, majd meleg helyen, letakarva további kb. 15-20 percig pihentetjük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Kenőecset segítségével a tetejét vízzel megkenjük, majd a ciabattát sütő középső részében aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a ciabattát sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Az olivaolaj helyett használjuk a paradicsomról leszűrt olajat. Ugyanakkor, ha fűszeres olajban volt, akkor a receptből a fűszereket is elhagyhatjuk.
Mediterrán Ciabatta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!