Meggytorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Meggyes töltelékhez:
Átitatáshoz:
Tejszínes krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd kb. 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot kioldjuk a formából, sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk. A tortalapot hagyjuk kihűlni.
Meggyes töltelék:
A meggyet szűrőn jól lecsöpögtetjük, közben a lecsöpögő levet felfogjuk, és 300 ml-t kimérünk belőle. A pudingport összekeverjük a cukorral, és kb. 3 evőkanál lecsöpögtetett gyümölcslevet belekeverünk. A megmaradt levet felforraljuk. A kikevert pudingport keverés közben hozzáadjuk, és kb. 1 perc alatt felforraljuk. A meggylikőrt és a lecsöpögtetett meggyet óvatosan belekeverjük, és egy kicsit hűlni hagyjuk.
A tortalapot visszafordítjuk, tálra fektetjük, és a meggylikőrrel átitatjuk. A meggyes tölteléket elkenjük rajta, és 30 percre hideg helyre tesszük.
Tejszínes krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük, a töltelékre tesszük, és hullámosan elkenjünk.
Díszítés:
A csokireszeléket a tejszínes krémre szórjuk, és a tortát kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
Meggytorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Meggyes töltelékhez:
Átitatáshoz:
Tejszínes krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd kb. 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot kioldjuk a formából, sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk. A tortalapot hagyjuk kihűlni.
Meggyes töltelék:
A meggyet szűrőn jól lecsöpögtetjük, közben a lecsöpögő levet felfogjuk, és 300 ml-t kimérünk belőle. A pudingport összekeverjük a cukorral, és kb. 3 evőkanál lecsöpögtetett gyümölcslevet belekeverünk. A megmaradt levet felforraljuk. A kikevert pudingport keverés közben hozzáadjuk, és kb. 1 perc alatt felforraljuk. A meggylikőrt és a lecsöpögtetett meggyet óvatosan belekeverjük, és egy kicsit hűlni hagyjuk.
A tortalapot visszafordítjuk, tálra fektetjük, és a meggylikőrrel átitatjuk. A meggyes tölteléket elkenjük rajta, és 30 percre hideg helyre tesszük.
Tejszínes krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük, a töltelékre tesszük, és hullámosan elkenjünk.
Díszítés:
A csokireszeléket a tejszínes krémre szórjuk, és a tortát kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?