Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggytorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához:

100 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
4 darab tojás (M-es)

Meggyes töltelékhez:

350 g magozott meggybefőtt (lecsöpögtetve)
30 g cukor
3 evőkanál meggylikőr

Átitatáshoz:

kb. 2 evőkanál meggylikőr

Tejszínes krémhez:

400 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 25 g csokireszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy ív sütőpapírt befogunk a formába. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd kb. 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortalapot kioldjuk a formából, sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk. A tortalapot hagyjuk kihűlni.

Meggyes töltelék:
A meggyet szűrőn jól lecsöpögtetjük, közben a lecsöpögő levet felfogjuk, és 300 ml-t kimérünk belőle. A pudingport összekeverjük a cukorral, és kb. 3 evőkanál lecsöpögtetett gyümölcslevet belekeverünk. A megmaradt levet felforraljuk. A kikevert pudingport keverés közben hozzáadjuk, és kb. 1 perc alatt felforraljuk. A meggylikőrt és a lecsöpögtetett meggyet óvatosan belekeverjük, és egy kicsit hűlni hagyjuk.
A tortalapot visszafordítjuk, tálra fektetjük, és a meggylikőrrel átitatjuk. A meggyes tölteléket elkenjük rajta, és 30 percre hideg helyre tesszük.

Tejszínes krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük, a töltelékre tesszük, és hullámosan elkenjünk.

Díszítés:
A csokireszeléket a tejszínes krémre szórjuk, és a tortát kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

Ha a tortát alkohol nélkül szeretnénk elkészíteni, egyszerűen hagyjuk el a meggylikőrt.
Meggytorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!