Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mentás mousse

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

8 db mentol ízű krémmel töltött csokoládélapocska
250 ml hideg tej vagy 200 ml hideg tej és 100 ml hideg habtejszín

A díszítéshez:

2 db mentol ízű krémmel töltött csokoládélapocska

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A mentol ízű krémmel töltött csokoládélapocskákat kisebb darabokra tördeljük. A 250 ml hideg tejet (vagy 200 ml hideg tejet és 100 ml hideg habtejszínt) egy magas falú keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton a krémállag eléréséig (kb. 3 perc) keverjük. A csokoládélapocskákat hozzáadjuk. A desszertet üvegpoharakba öntjük, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Tálalás előtt a desszertet fél-fél csokoládé lapocskával díszítjük.
A Mentás mousse a csokoládé és a menta különleges ízkombinációjával kényezteti vendégeinket.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!