Mézeskalács emberke keksz
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tespit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. A kiszúróformával (kb. 8-10 cm) mézeskalács emberkéket szúrunk ki, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A figura mellkasára egy-egy mandulát teszünk, és ráhajtjuk az egyik karját úgy, hogy úgy nézzen ki, mintha az emberke a mandulát szorítaná magához. A kiszúrt tésztát az előkészített tepsire helyezzük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményeket egy sütőrácsra téve hűlni hagyjuk.
Időközben a cukormázhoz egy tálban simára keverjük a dekor cukrot, porcukrot és annyi citromlevet, hogy díszítésre alkalmas állagot kapjunk. Habzsákba töltjük, és a mézeskalács emberkéket cukormázzal és tetszés szerint díszítőcukorral díszítjük.
Tipp:
Tippek:
Mézeskalács emberke keksz
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tespit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. A kiszúróformával (kb. 8-10 cm) mézeskalács emberkéket szúrunk ki, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A figura mellkasára egy-egy mandulát teszünk, és ráhajtjuk az egyik karját úgy, hogy úgy nézzen ki, mintha az emberke a mandulát szorítaná magához. A kiszúrt tésztát az előkészített tepsire helyezzük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményeket egy sütőrácsra téve hűlni hagyjuk.
Időközben a cukormázhoz egy tálban simára keverjük a dekor cukrot, porcukrot és annyi citromlevet, hogy díszítésre alkalmas állagot kapjunk. Habzsákba töltjük, és a mézeskalács emberkéket cukormázzal és tetszés szerint díszítőcukorral díszítjük.
Tipp:
Tippek:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?