Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács emberke keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

50 g hideg margarin vagy vaj
50 ml tej
2 darab tojássárgája (M-es)
tetszés szerint 1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez

Díszítéshez:

20 darab mandula
50 g dekor cukor
50 g porcukor
1-2 evőkanál citromlé
Dr. Oetker Díszítőcukor tetszés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mézeskalács emberke keksz hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tespit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A süteményport, a margarint, a tejet és a tojássárgájákat egy keverőtálba öntjük. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) 3-5 percig keverjük, lisztezett munkalapon kézzel átgyúrjuk.
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. A kiszúróformával (kb. 8-10 cm) mézeskalács emberkéket szúrunk ki, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A figura mellkasára egy-egy mandulát teszünk, és ráhajtjuk az egyik karját úgy, hogy úgy nézzen ki, mintha az emberke a mandulát szorítaná magához. A kiszúrt tésztát az előkészített tepsire helyezzük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményeket egy sütőrácsra téve hűlni hagyjuk.
Időközben a cukormázhoz egy tálban simára keverjük a dekor cukrot, porcukrot és annyi citromlevet, hogy díszítésre alkalmas állagot kapjunk. Habzsákba töltjük, és a mézeskalács emberkéket cukormázzal és tetszés szerint díszítőcukorral díszítjük.

Tipp:

A tésztából leírás szerint, akár mézespuszedlit is készíthetünk. Ez esetben golyókat formázunk és megsütjük, majd 2 darab tojásfehérjét, 150 g porcukorral kemény habbá verjük. A kihűlt puszedliket a felvert habba tesszük, és fakanállal jól átfogatjuk, majd száradni hagyjuk.

Tippek:

A Mézeskalács emberke keksz tésztáját csokoládédarabokkal, aszalt gyümölccsel - mazsola, szilva, meggy, áfonya - is gazdagíthatjuk.
Mézeskalács emberke keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
45 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!