Mini leveles quiche
Hozzávalók
Muffinformához (12 db-os):
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A Mini leveles quiche hozzávalóit pontosan mérjük ki.
Töltelék:
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, paprikát, gombát és kukoricát és közepes hőfokon 5 perc alatt megpirítjuk. Levesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk..
Elkészítés:
A kitekert leveles tésztát 12 egyforma kockára vágjuk, majd egyesével a muffinformába nyomjuk őket úgy, hogy a tészta sarkai felfelé mutassanak (1. kép). A pirított zöldséget egyenletesen elosztjuk a tésztaformákban, majd a tetejüket megszórjuk friss, aprított spenóttal (2. kép). Egyenletesen elosztjuk a tojásos keveréket a tésztákon és végül megszórjuk a reszelt sajttal. Ügyeljünk arra, hogy a formákat ne töltsük túl. A muffinformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a quiche-t aranybarnára sütjük. A töltelék sütés közben felemelkedik.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát kivesszük a sütőből és néhány percig hűlni hagyjuk, kb. 5 perc múlva kivesszük a muffin formából és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
A leveles tésztából készült karácsonyi vendégváró különlegesség töltelékét gazdagíthatjuk mozarellagolyóval,
A mini leveles quiche ízlés szerint füstölt sajttal is megszórható.
Mini leveles quiche
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12 db-os):
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A Mini leveles quiche hozzávalóit pontosan mérjük ki.
Töltelék:
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, paprikát, gombát és kukoricát és közepes hőfokon 5 perc alatt megpirítjuk. Levesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk..
Elkészítés:
A kitekert leveles tésztát 12 egyforma kockára vágjuk, majd egyesével a muffinformába nyomjuk őket úgy, hogy a tészta sarkai felfelé mutassanak (1. kép). A pirított zöldséget egyenletesen elosztjuk a tésztaformákban, majd a tetejüket megszórjuk friss, aprított spenóttal (2. kép). Egyenletesen elosztjuk a tojásos keveréket a tésztákon és végül megszórjuk a reszelt sajttal. Ügyeljünk arra, hogy a formákat ne töltsük túl. A muffinformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a quiche-t aranybarnára sütjük. A töltelék sütés közben felemelkedik.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát kivesszük a sütőből és néhány percig hűlni hagyjuk, kb. 5 perc múlva kivesszük a muffin formából és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
A leveles tésztából készült karácsonyi vendégváró különlegesség töltelékét gazdagíthatjuk mozarellagolyóval,
A mini leveles quiche ízlés szerint füstölt sajttal is megszórható.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?