Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mirabella szilvadzsem almaborral

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

3 ág friss citromillatú kakukkfű
400 g alma (előkészítve mérjük le)
400 g Mirabella szilva (előkészítve mérjük le)
200 ml almabor (cider)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A citromillatú kakukkfüvet megmossuk, és szárazra töröljük. Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk, és 400 g-ot kimérünk. A szilvát megmossuk, a szárát és a magját eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk, majd 400 g-ot kimérünk, és kb. a felét pépesítjük. Az almaborból 200 ml-t kimérünk.

Elkészítés:

A gyümölcsöket, az almabort és a kakukkfüvet egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a befőzőcukrot, és alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Mielőtt üvegekbe töltenénk, a kakukkfüvet kivesszük. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
A Mirabella szilvadzsem almaborral gazdagított, desszertek és sültek mellé kínálható finomság, melyet akár ajándékba is adhatunk szülinapra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!