Mogyorókrémes sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók
Csatos tortaformához 22 Ø:
Tortaalaphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tortaalaphoz főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet és a mogyorót megőröljük, majd a morzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában, jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hűtőbe tesszük.
Krém:
A mascarponét a mogyorókrémmel, a porcukorral és a kakaóporral keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A zselatint szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
A díszítéshez 16-18 szem törökmogyorót egészben hagyunk, a többit durvára vágjuk. Tálalás előtt a kapcsos formát eltávolítjuk, és a süteményt a mogyoróval díszítjük.
Tipp:
Mogyorókrémes sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához 22 Ø:
Tortaalaphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tortaalaphoz főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet és a mogyorót megőröljük, majd a morzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában, jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hűtőbe tesszük.
Krém:
A mascarponét a mogyorókrémmel, a porcukorral és a kakaóporral keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A zselatint szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
A díszítéshez 16-18 szem törökmogyorót egészben hagyunk, a többit durvára vágjuk. Tálalás előtt a kapcsos formát eltávolítjuk, és a süteményt a mogyoróval díszítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?