Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós ropogós muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz:

Tésztához:

50 g pörkölt földimogyoró
3 darab tojás (közepes méretű)
1 csipet só
150 g barnacukor
30 g mogyorókrém
150 g lágy vaj vagy margarin
90 g búzaliszt
1 mokkáskanálnyi Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál tej

Krokanthoz:

70 g pörkölt földimogyoró
100 g cukor
Kevés napraforgóolaj

Krémhez:

100 g mogyorókrém
250 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tésztához a földimogyorót ledaráljuk. A sütőformát (12 db-os muffin sütőforma) kivajazzuk, lisztezzük vagy papírformákkal béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojásokat a sóval a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán felverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a barnacukrot és a vanillincukrot, és további 3 percig verjük. Egy másik keverőedényben a vajat a mogyorókrémmel habosra keverjük. Hozzákeverjük a darált mogyorót. A lisztet a sütőporral és az étkezési keményítővel elkeverjük, a vajas masszához szitáljuk, és hozzákeverjük a tejet, majd sima tésztává keverjük. A tojásos masszát alacsony fokozaton a tésztához keverjük. A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc

A megsült muffinokat 5 percig a sütőformában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk hűlni.

A krokanthoz a földimogyorót apróra törjük. A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az apróra tört mogyorót, és rövid ideig hevítjük. Majd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, ráfektetünk egy újabb sütőpapírt, és nyújtófával vékony lappá szétterítjük. (Fontos! Vigyázzunk, a massza nagyon forró!) Amint a felső papír elválik a mogyorós masszát, lehúzzuk róla. Egy éles kés pengéjét napraforgó olajjal bekenjük, és a még forró krokantot óvatosan 1 cm vékony csíkokra vágjuk. Majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejszínnel az Aranka krémport elkeverjük, hozzáadjuk a mogyorókrémet, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán felverjük, majd a kihűlt muffinok tetején egyenletesen elosztjuk. A krokant csíkokat kb. 5-6 cm hosszú darabokra törjük, és a muffinok tetejét díszítjük vele.
A Mogyorós ropogós muffin vendégváró meglepetésnek is alkalmas, ünnepi jellegű sütemény jeles napokra, családi eseményekre.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!