Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancslekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 5 darab 300 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5 darab 300 ml-es üveg elkészítéséhez

800 g narancsfilé
400 ml narancslé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A narancsot meghámozzuk, eltávolítjuk a fehér héját, kivágjuk a gyümölcsfiléket, közben a levét felfogjuk, és kimérünk 800 g gyümölcsfilét. Kimérünk 400 ml narancslevet(a kinyert narancslével együtt).

Az üvegeket és a csavaros tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A narancslevet és a -filéket a befőzőcukorral nagy edényben jól összekeverjük, majd kevergetés közben felforraljuk. Állandó keverés mellett további 3 percig rotyogva főzzük.

1-2 teáskanál forró masszát tányérra teszünk, és hagyjuk kihűlni. Ha nem szilárdul meg, akkor további 1 percig főzzük, majd újra elvégezzük a próbát.

A lekvárról, ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, majd az előkészített üvegekbe azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

Az üvegeket a hűlés ideje alatt többször fordítsuk meg, így a hozzávalók jobban eloszlanak.
Narancslekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!