Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nugátos csokoládétrüffel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 30-36 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30-36 darab elkészítéséhez

A felfújt formához (24x12 cm):

kevés zsiradék
sütőpapír

Trüffelhez:

75 ml habtejszín
15 g vaj
50 g mogyorókrém
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Nugátos csokoládétrüffel hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
Ganache (párizsi krém): A tortabevonót durvára aprítjuk. A tejszínt edényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, és keverés közben megolvasztjuk benne a tortabevonót, a vajat és a nugátot. A masszát keverőtálba öntjük és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Közben a formát kivajazzuk és sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Vizet edényben felforralunk, majd lehúzzuk a tűzről. A tortabevonó zacskóját beletesszük, és kb. 10 percig benne hagyjuk. A zacskót felvágjuk és kb. 3 evőkanál mázat az előkészített formában egyenletesen elkenünk, és hűtőbe tesszük megszilárdulni. A lehűlt ganache-t konyhai robotgéppel (habverő) krémesre felkeverjük, és a formában elkenjük. A maradék mázat (esetleg még egyszer megmelegíthetjük) a ganache-on egyenletesen elkenjük, és hűtőszekrénybe tesszük.

A formára vágódeszkát fektetünk, majd a deszka és a forma megfordításával a trüffel-lapot óvatosan a deszkára borítjuk. A sütőpapírt eltávolítjuk, és a lapot kb. 10 percig szobahőmérsékleten hagyjuk. Éles késsel kb. 4x4 cm-es négyzeteket vágunk a Nugátos csokoládétrüffel sütmeényből, majd egyszer átlósan elfelezzük.

Tippek:

Ha a kést forró víz alá tartjuk, a trüffel sokkal jobban vágható.
A trüffelt tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Az elkészítéshez használhatunk más méretű formát is. A forma mérete szerint a darabszám variálható.
A Nugátos csokoládétrüffel dobozban, hűtőszekrényben kb. 2 hétig tárolható.
Nugátos csokoládétrüffel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!