Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nyuszifüles cupcake

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
120 g cukor
150 g lágy Rama margarin
200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
100 ml tej

Krémhez:

2 evőkanál cukor
400 ml tej
200 g lágy Rama margarin
150 g porcukor
sárga ételszínezék
piros ételszínezék

Díszítéshez:

kevés piros ételszínezék
24 db fogpiszkáló
vékony ecset

Muffin formához:

12 db muffin papír
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Nyuszifüles cupcake sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffin papírokat a formába tesszük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálba ütjük, majd a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a puha, kis kockákra vágott margarint és a vanília pasztát, majd felhabosítjuk. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót, végül a tejjel simára keverjük. A masszát belekanalazzuk a sütőpapírokba, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a muffinokat hagyjuk kihűlni, ha a tetejük csúcsos, tetszés szerint levághatjuk.

Krém:
A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd lefedve hűlni hagyjuk. A szobahőmérsékletű margarint felkockázzuk, keverőtálba tesszük, majd konyhai robotgép (habverő) segítségével felhabosítjuk. Az átszitált porcukrot kanalanként hozzáadjuk, simára keverjük. A végén hozzákeverjük a kihűlt pudingot, majd megszínezzük a krémet. Először cseppenként sárga ételszínezéket adagolunk hozzá egészen addig, amíg halványsárga nem lesz a krém (érdemes minden csepp után alaposan elkeverni), majd néhány csepp piros ételszínezék hozzáadásával barackvirág színűre színezzük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és rövid időre hűtőbe tesszük, hogy könynyebben kezelhető legyen. Ezután a muffinok tetejére nyomjuk a krémet.

Díszítés:
Elkészítjük a fülecskéket. A kb. 360 g fondantot 12 egyforma részre osztjuk, mindből 1-1 tojás alakzatot formázunk. A „tojásokat” éles késsel hosszában kettévágjuk, így fogunk két-két fület kapni. Közepüket kissé kilapítjuk, a széleket elegyengetjük, végüket hegyesre formázzuk. Talpukba óvatosan 1-1 fogpiszkálót szúrunk. A maradék fondantból tojásdíszeket készítünk (kb. 10-12 db mini tojás jön ki belőle). Egy tálkába csepegtetünk pár csepp piros ételszínezéket, és egy kis ecsettel megszínezzük a füleket. A cupcakekbe szúrjuk, tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp:

Fogyasztás előtt távolítsa el a fogpiszkálókat a Nyuszifüles cupcake süteményből.
A sütemény ízlés szerint eltérő színű ételfestékkel is színezhető,.
A Nyuszifüles cupcake muffinjellegű süteméy, melyet húsvétkor és egyéb ünnepekkor tálalhatunk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!