Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Olasz ribizli torta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

5 dkg liszt a szóráshoz

Töltelékhez:

25 dkg mascarpone krémsajt ( én laktózmenteset vettem)
25 dkg tejföl( szintén laktóz mentes)
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 fél citrom leve
1 rúd vanília
2 db egész tojás
csipet só
25 dkg friss piros ribizli

Egyéb:

vaj a formához
1 evőkanál porcukor a szóráshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítés: veszünk egy 22-24 centi átmérőjű kerek, hullámos szélű tortaformát, vagy pite formát, kikenjük vajjal .

Elkészítés

A kinyújtott tésztával kibéleljük úgy a formát, hogy a szélei kissé túllógjanak. Ezután hűtőbe rakjuk, amíg a töltelék elkészítjük .

Elkészítés

A desszert tölteléke, a mascarponét, a tejföllel, a cukorral, a citrom reszelt héjával, levével ,a tojássárgájával és vanília rúd belsejével alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és krémhez keverjük laza mozdulattal .

Elkészítés

A kész masszát beleöntjük a tésztával bélelt formába és egy spatula segítségével elsimítjuk a tetejét.

A sütőt 180 °C előmelegítjük .

Elkészítés

A ribizlit megmossuk, leszemezzük. A torta tetejét kirakjuk a ribizli szemekkel. A széleinél túlhajló tésztát felhajtjuk a torta széléhez, összecsipkedjük.

A sütőbe toljuk és 30 -35 perc alatt pirosra sütjük .

Ha elkészült hagyjuk kihűlni és cikkekre vágjuk. A tetejét megszórjuk porcukorral.

Alternatív elkészítés

A leveles tésztát csak felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, hogy ne melegedjen fel. Így könnyebb vele dolgozni,
Olasz ribizli torta Olasz ribizli torta Olasz ribizli torta Olasz ribizli torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!