Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Omlós cseresznyés pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
150 g margarin
120 g cukor
2 darab tojás (M-es)
2-3 evőkanál tejföl

Töltelékhez:

1 kg cseresznye
150 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

Szóráshoz:

3 evőkanál zsemlemorzsa

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport, és elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat és a tejfölt, konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) először a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Töltelék:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és egy nagy lábasban, 2 ujjnyi vizet aláöntve feltesszük főni a cukorral és az őrölt fahéjjal együtt. Közben a vaníliás pudingport 100 ml hideg vízben simára keverjük. Amikor a cseresznye már puha, hozzácsorgatjuk, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a gyümölcsöt. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

A tepsit (kb. 18x30 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen két akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát 10 percet sütjük. Az elősütött tésztát egyenletesen megszórjuk a zsemlemorzsával, majd eloszlatjuk rajta a tölteléket. Befedjük a másik tésztalappal, lekenjük a felvert tojással és villával megszurkáljuk. Visszatesszük a tepsit a sütőbe és készre sütjük a süteményt.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, ezután felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Meggyel is készíthetjük, ez esetben, adjunk a töltelékhez további 50 g cukrot.
Omlós cseresznyés pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!